SERIA 6

SERIA 1

duminică, 3 ianuarie 2010

liga 3 - Seria 1 - CSM Petrotub Roman

Clubul Sportiv Municipal Petrotub Roman




Denumire : Clubul Sportiv Municipal Petrotub Roman

Fondat : 1954

Culori : rosu-alb-albastru

Stadion : Moldova (20000 locuri)

http://www.csmpetrotub.com/
Palmares




Istoric


Echipa a fost formata de sindicatul ITR (Intreprinderea de Tevi Roman, actualmente Mittal Steel) in anul 1954 cu numele Laminorul Roman. Laminorul a avut ca principal adversar Metalul Roman care a apartinut sindicatului IMR (Intreprinderea Masiniunelte Roman). Multi dintre romascani isi vor aminti aici competitia acerba si orgoliile de club care au existat in trecut, cele 2 sindicate fiind extrem de puternice, imparteau practic orasul in doua.
Din pacate dupa revolutie Metalul Roman a avut o soarta dura, din cauza slabirii sindicatului IMR pana la disparitia de facto a sa, Metalul dispare. In aceste conditii Laminorul Roman devine singura echipa in stare sa reprezinte orasul Roman.
Laminorul Roman a fost cumparat la un moment dat de Nati Meyer, un cetatean israelian, acesta explicand aceasta nesperata finantare prin faptul ca tatal sau se tragea din Municipiul Roman.
Cu ajutorul finantarii aduse de acesta, Laminorul a promovat in Divizia B unde se lupta pentru a promova in Divizia A. In acele momente Laminorul era o echipa atat de iubita incat reusea sa adune pe Stadionul Moldova, 20% din populatia orasului la un meci cu Otelul, si la un altul cu Sportul Studentesc.
Din cauza vanzarii celor mai valorosi jucatori, retragerii lui Nati Meyer ca sponsor si slabirea sindicatului, echipa a retrogradat extrem de rapid, pierzand masiv din fani…
Cosmarul Laminorist se termina in vara anului 2009 cand acest nume dispare si echipa isi schimba numele in SCM Petrotub si este finantata direct de primaria Roman. Devine practic echipa oficiala a tuturor Romascanilor.
In acest moment echipa activeaza in Liga 3 grupa 1 si il are ca antrenor pe fostul jucator al Ceahlaului, Costel Enache si ca secund pe Gabriel Tapu.

2009:Laminorul Roman devine CSM Petrotub

După ce echipa Laminorul Roman şi-a schimbat identitatea, transformându-se în Club Sportiv Municipal Petrotub, viitorul echipei romaşcane a fost incert, întrucât nu se ştia dacă îşi va păstra locul în Liga a III-a sau va evolua în divizia judeţeană.
Luni, oficialii clubului au fost la Federaţia Română de fotbal, pentru a clarifica situaţia. Cel mai probabil CSM Petrotub va lua locul Laminorului, în prima serie din Liga a III-a. "Pentru că multe echipe şi-au schimbat identitatea şi trebuiau depuse multe documente la Federaţie, s-a obţinut o derogare până pe 3 august. Pe 3 august vom şti seriile complete din Liga a III-a. În ceea ce priveşte negocierile cu jucătorii, acestea vor fi încheiate tot după această dată. Având în vedere că turul campionatului va începe pe 14 august, avem timp să facem şi transferuri, pentru că acestea se pot face cu 48 de ore înainte de primul meci. Am avut o primă discuţie cu cei de la ArcelorMittal, în ceea ce priveşte contractul de sponsorizare, şi urmează să primim un răspuns în următoarea perioadă", a declarat Maricel Benchea, directorul executiv al CSM Petrotub.


Stadion
http://www.stadiumromania.blogspot.com/






Lotul de jucatori




3 comentarii:

  1. FACETI BA CEVA CU ECHIPA ASTA CA E PACAT..SI STADIONUL ALA ASA DE MARE, AMENAJATI SI VOI UN PIC.

    RăspundețiȘtergere
  2. paul din roman pacat de stadionul ala e cel mai mare din modova si e pacat sa nu il modernizeze un pic ca avem si echipa buna

    RăspundețiȘtergere