SERIA 6

SERIA 1

vineri, 8 ianuarie 2010

liga 3 - Seria 2 - ACS RECAŞ

ACS RECAŞ
Denumire: Asociatia Sportiva Recas
Anul infiintarii: 1917
Culorile clubului: alb-verde
Stadion: Recas
Capacitate stadion: locuri
Adresa clubului:
Denumiri anterioare:
Website :

ACS RECAŞ: Statistica turului de campionat
Echipa lui Cosmin Petruescu, perceput ca un antrenor care apreciază fotbalul italian, a primit doar opt goluri în 15 jocuri. Urmărind mai întâi să nu primească gol, ACS Recaş este şi echipa cu cele mai puţine goluri marcate dintre cele şase campioane de toamnă, doar 21, suficiente însă pentru a fi lideră.
Experimentatul portar şi, în acelaşi timp, căpitan al echipei timişene, Sorin Micşa explică dezideratul celui pe care îl consideră şi colegul său şi după care se ghidează alb-verzii. "Cosmin nu agrea ideea de a lua gol încă de pe timpul lui Auxerre Lugoj am avut cinci etape în care am bătut şi nu am luat gol. Cât timp nu primim gol, noi avem o şansă să marcăm golul victoriei. Avem a doua apărare din serie. Niciodată n-am avut golgheteri, nu suntem în primii marcatori ai seriei, marcator a fost toată echipa, mai puţin portarul, că nu a fost cazul", susţine goalkeeper-ul originar din Lugoj.
Vorbele jucătorului în vârstă de 32 de ani au acoperire în statistica echipei, astfel cel mai bun marcator, Vlad Purece a înscris doar de patru ori, iar lotul în ansamblu prezintă 10 fotbalişti ce s-au trecut pe lista marcatorilor. Datele statistice ar fi fost mai bogate dacă din Seria a V-a nu s-ar fi retras două echipe: Progresul Gătaia şi Viitorul Sânandrei. Cu prima, Recaşul a remizat (scor 1-1, gol Feneş), în timp ce cu a doua a înregistrat o victorie cu 3-1 (marcatori: R. Costescu, Rogozinaru şi Purece).
Cele mai multe succese din serie: zece, mai multe puncte obţinute în deplasare decât pe teren propriu (19 faţă de 13) şi victoria maximă cu 5-1 în faţa Ineului, sunt cifrele care vorbesc despre performanţa nou promovatei ACS Recaş.
Iată şi lotul pe care l-a avut la dispoziţie Cosmin Petruescu în acest tur de campionat

Portari:
1. Ionuţ Emilian Iacob - 27.05.1983 - 0 meciuri / 0 goluri
12. Sorin Micşa - 12.08.1977 - 15 / 0
13. Ciprian Magiaru - 21.10.1989 - 0/0

Fundaşi:
2. Darius Boabeş - 19.02.1991 - 11/0
3. Alin Rahovan - 13.03.1989 - 2/0
4. Adrian Ahriţculesei - 30.04.1984 - 13/1
5. Mirel Drăguţ - 24.11.1987 - 10/2
6. Mihai Bota - 02.12.1986 - 11/0
15. Andrei Căluşeru - 13.09.1983 - 8/2
22. Alin Şeroni - 26.03.1986 - 14/1

Mijlocaşi:
7. Ioan Feneş - 28.11.1978 - 14/1
8. Darius Alexandru Rogozinaru - 12.10.1985 - 14/2
14. Nicolae Bona - 09.03.1983 - 7/0
16. Ramon Anghel - 11.01.1987 - 6/1
17. Cristian Boldea - 12.12.1985 - 6/0
18. Alexandru Ionuţ - 09.01.1991 - 5/0
19. Dorin Mărmăneanu - 30.03.1991 - 13/3
24. Iulian Şuleap - 08.08.1983 - 12/0
25. Eugen Ciocan - 25.08.1983 - 1/0
26. Zoran Miodrag Novacovici - 16.06.1991 - 4/0

Atacanţi:
9. Alin Bogdan Andronic - 28.04.1988 - 7/1
10. Mircea Şchiopu - 17.09.1983 - 12/2
11. Raul Costescu - 04.07.1988 - 13/0
20. Vlad Călin Purece - 14.10.1984 - 14/4
21. Raul Iţu - 10.08.1991 - 8/0

Antrenor principal: Cosmin Petruescu
Antrenori secunzi: Roberto Ivan şi Dragan Zarin
Antrenor portari: Marius Magiaru sr.Ş
Vice-preşedinte: Ioan Ciobanu
Preşedinte: Ioan Miculaş
5 victorii cu 1-0 a obţinut "italiana" ACS Recaş în turul de campionat

ACS RECAŞ: Noua Cenuşăreasă din Banat!
A fost nevoie de aproape un secol pentru ca "Atleticii" să ajungă într-un eşalon naţional. După 92 de ani de la formare, gruparea de tradiţie din "Orăşelul Vinului" nu a dezamăgit la prima apariţie în Liga a III-a.Anul trecut, surpriza Seriei a V-a a fost clubul Fortuna din satul Covaci, care nu a avut însă parte de un tur fericit în eşalonul secund. Timişul ţine acum steagul sus în ligile inferioare prin ACS Recaş, echipă ce speră la o soartă mai bună dacă va fi câştigătoare la capătul sezonului.Cunoscută în zona de vest cu numele de AC Recaş, formaţia timişeană părea damnată să joace doar în "Judeţ" până în urmă cu doi ani. Alb-verzii au fost aproape de colaps în 1997, când au ratat barajul de promovare, iar conducerea de atunci a aruncat prosopul. Echipa a fost preluată însă de inimosul Ioan Ciobanu şi de actualul patron Ioan Miculaş, dar a urmat o perioadă grea. Recaşul a ajuns să evolueze doar la nivelul al cincilea, fără mari perspective.
Momentul declicului
Ratarea promovării în Liga a IV-a din 2007 în dauna echipei conduse de actualul antrenor, a motivat patronatul să preia un loc în eşalonul de top timişean. Numit la cârma echipei, Cosmin Petruescu a schimbat soarta grupării. "Mă gândeam la un proiect pe termen lung şi aveam nevoie de un antrenor tânăr, el a promovat atunci cu Coştei de la «Judeţ». E un antrenor cu ambiţie şi experienţă, ţinând cont că el a mai promovat cu Auxerre Lugoj în Divizia B!", rememorează preşedintele Ioan Miculaş, alegerea inspirată.Cel mai tânăr antrenor din Liga a II-a pe când antrena Auxerre Lugoj în urmă cu trei ani, Petruescu a atras la echipă jucători cu experienţă. Sorin Micşa, Darius Rogozinaru şi Mirel Drăguţ, sunt printre cei care au acceptat să coboare două eşaloane pentru a continua să fie elevii profesorului de sport din Lugoj. "Aveam soluţii mai bune, dar dacă tot am lucrat împreună, am zis să încercăm să facem performanţă şi în altă parte", susţine căpitanul Micşa.După un prim an, în care au obţinut locul 3 în "D-Timiş", alb-verzii au promovat vara aceasta în urma unui baraj în care şi-au zdrobit adversarul, scor 7-0 cu Partizan Satu Mare, reprezentanta judeţului Arad. "La noi este un proiect început în urmă cu doi ani şi jumătate, am depăşit puţin graficul, cu un an, dar în sens pozitiv", mărturiseşte Miculaş.
Intrusă printre favorite
Parcursul din campionat al recăşenilor a uimit pe toată lumea, mai ales că nou promovata a început cu o înfrângere pe propriul teren în faţa Minerului Mehedinţi, una din pretendentele la promovare. "Portocala Mecanică" - prin echipamentul folosit în deplasare - a strâns apoi victorii pe linie până în etapa a opta, când a pierdut la satelitul Pandurilor. Printre victime se număra însă deja un alt satelit, cel al vicecampioanei ţării, Poli Timişoara."Am avut şi un culoar favorabil, am prins o conjuctură, a fost un avantaj când am fost trataţi ca o echipă nou promovată în primele şapte-opt etape. Dar odată ajunşi pe locul 1, am simţit că toate echipele cu care jucam aveau o motivaţie în plus şi o organizare mult mai bună din toate punctele de vedere. Au fost şi momente grele, dar am reuşit să ne păstrăm la final pe prima poziţie. Au fost echipe bune, echipe cu experienţă, cu tradiţie, bine organizate, echipe precum Minerul Mehedinţi, Pandurii II, CFR Simeria, ACU Arad, Naţional Sebiş şi Poli II", spune Petruescu.
Disciplina - cuvântul de ordine
ACS Recaş a devenit în acest sezon o echipă apreciată pentru organizarea jocului şi spiritul de echipă. "Fotbalul de performanţă nu se poate face fără disciplină. Acolo unde este şi seriozitate apar şi rezultatele. De multe ori lipsa valorii este anulată de o disciplină atât tactică cât şi în afara terenului. Mă inspir de la cei mai buni, inclusiv Dan Petrescu", dezvăluie Petruescu, care continuă: "Nu avem în echipă jucători extraordinari care să facă diferenţa şi cred că ceea ce am câştigat până acum a fost datorită unităţii şi nicidecum valorii individuale. Cu o pregătire fizică bună, cu disciplină tactică".Secretul care stă la baza performanţei din acest an este reprezentat de trei factori după cum explică antrenorul numit şi "Conferenţiarul" pentru discursul şi stilul său:"1. Seriozitatea conducătorilor, care s-au ţinut mereu de cuvânt, e foarte important pentru jucători să aibă liniştea financiară.2. Valoarea şi profesionalismul jucătorilor la nivelul ligii a treia.3. Munca în echipă la nivelul staff-ului, împreună cu Roberto Ivan, Dragan Zarin şi Marius Magiaru".
Performanţă neplănuită
Obiectivul stabilit la începutul sezonului poate fi acum regândit, iar salvarea de la retrogradare propusă din start, se poate transforma într-o promovare istorică. Bănăţenii rămân însă cu picioarele pe pământ şi declară că dacă e să ajungă în Liga a II-a vor să o facă pe o construcţie solidă. "Dacă vom ajunge în Liga a II-a, sigur vom găsi soluţii să continuăm acolo. Deocamdată nu sunt probleme financiare. Sperăm să ajungem acolo, mai este un retur de jucat în care se pot întâmpla multe. Trebuie să mai aducem doi-trei jucători pentru viitor, cu mai multă experienţă", anunţă preşedintele Miculaş. Patronul Recaşului vorbeşte şi despre baza materială, care beneficiază deocamdată de un teren cu nocturnă şi 500 de locuri pe scaune de culoarea viţei de vie. "La stadion vom mai face o tribună pe partea stângă, o peluză. În rest înbunătăţiri la terenul de joc. Am beneficiat de fonduri europene în valoare de 450 000 de euro care s-au materializat în baza sportivă. Vrem să mai continuăm să investim pentru a rămâne în Liga a II-a dacă vom fi", a declarat Ioan Miculaş, care benficiază la club de sprijinul primăriei, dar şi de cel al celebrelor crame din Recaş."La Auxerre Lugoj fundaţia era făcută, aici la Recaş am plecat de la zero, de la «Judeţ» în «D», apoi în Liga 3. Oraşul Recaş nu a existat pe harta fotbalistică, doar la nivelul Diviziei D", Sorin Micşa, căpitan ACS Recaş"Nu a fost plănuită această performanţă, am ajuns aici datorită echipei, antrenorului, cu toţii am muncit din greu", Ioan Miculaş, preşedinte ACS Recaş










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu