SERIA 6

SERIA 1

vineri, 18 decembrie 2009

liga 3 - Seria 6 - CSU Vointa Sibiu

CSU Vointa Sibiu



Denumire: Clubul Sportiv Universitar Vointa Sibiu
Anul infiintarii: 2009
Culorile clubului: rosu-albastru
Stadion: Vointa (4000 locuri) si Municipal (15000 locuri)

Echipa CSU Vointa s-a infiintat in 2009.

VOINŢA SIBIU: A renăscut fotbalul pe Cibin!
La trei ani de la retrogradarea lui FC Sibiu şi la nouă după ce s-a pus lacătul la Inter Sibiu, fotbalul sibian a revenit la viaţă datorită banilor lui Ioam Hămbăşan şi priceperii tânărului antrenor Marius Baciu(foto).
Voinţa Sibiu, liderul autoritar al seriei a şasea a Ligii a III-a, este o echipă născută oarecum din întâmplare. O spune chiar patronul ei, Ioan Hămbăşan. "Această echipă este pariul meu cu mine însumi. M-am ocupat de nişte procese ale acestei echipe şi aşa mi-a venit ideea să investesc în ea", a mărturisit omul de afaceri. Cum nu se prea pricepea la fotbal, i-a ochit pe Marius Baciu, pe care l-a uns antrenor, şi pe fostul arbitru Eugen Pârvulescu, pe care l-a pus şef la club.Cei doi nu i-au înşelat aşteptările, iar la jumătatea campionatului Voinţa e pe primul loc în serie, cu şase puncte peste Seso Câmpia Turzii, un singur eşec şi punctaj maxim pe teren propriu. Reţeta succesului este simplă: multă muncă. "24 de ore din 24 mă ocup doar de fotbal. Îmi doream atât de mult să încep să antrenez încât nu vreau să irosesc şansa primită. Voinţa mi s-a părut o bună oportunitate, fiindcă am văzut că se vrea performanţă şi sunt condiţii. Am adus cu mine nişte băieţi cu experienţă, care joacă şi pentru ei, dar şi pentru mine, iar acum toată lumea e mulţumită", dezvăluie fostul stelist Marius Baciu.Vedetele echipei sunt Flavius
Boroncoi şi Marius Foro(foto), jucători cu experienţă chiar şi în Liga I. Cu ei şi cu toţi ceilalţi, patronul Voinţei Sibiu visează la o ascensiune fulminantă spre Liga I, după modelul vecinilor de la CFR Cluj. " În 3 ani putem ajunge în Liga I dacă mai convingem şi alţi oameni să investească la echipă. Deocamdată, ne mulţumim cu ajutorul de la primărie, care ne ajută cu stadionul, dar eu speră să se implice şi în finanţarea echipei", încheie patronul Ioan Hămbăşan.
Vasile Ghindaru a ajuns în Singapore
Fostul jucător al Braşovului a făcut şi el parte din proiectul Voinţa Sibiu. Mijlocaşul a jucat până la jumătatea turului la Sibiu, dar s-a transferat apoi în Singapore. "Ne-a ajutat mult şi el şi cred că şi Voinţa l-a ajutat pe el. Dacă nu juca aici poate nu ajunge să se transfere pe bani la care nu spera. Avem şi alţi jucători importanţi şi sper să trecem peste acest nivel ca şi cum nu am fi fost niciodată în Liga a III-a", a spus Marius Baciu.
A investit aproape 100.000 de euro
Chiar dacă joacă în eşalonul al treilea Voinţa Sibiu îi "mănâncă" patronului o sumă considerabilă de bani în fiecare lună. "Investesc cam 9.000 de euro lunar. Eu atât pot să suport din buzunarul meu. Nu mă ajută nimeni", spune Ioan Hămbăşan. Patronul este lăudat de antrenorul Marius Baciu. "Banii se dau tot timpul la zi. Niciodată nu s-a întârziat. Asta contează mult pentru moralul jucătorilor. Când ai jucători mulţumiţi poţi face performanţă", spune Baciu.
5.000 de spectatori la derby-uri

Fostul fundaş central al Stelei a rămas plăcut surprins şi de dorinţa spectatorilor sibieni de a urmări fotbal. Marius Baciu spune că nu credea că va fi aşa entuziasm în jurul Voinţei Sibiu. "Vin 2.500 de spectatori la fiecare meci. Lumea e ahtiată după fotbal. La meciurile importante vin şi 5.000 de spectatori. Oamenii vor să vadă fotbal la Sibiu", spune Baciu.


Stadion
CSU Vointa isi disputa meciurile de acasa pe stadionul "Municipal" din Sibiu. (www.stadiumromania.blogspot.com)


VOINŢA SIBIU: Statistica turului de campionat
Echipa lui Marius Baciu a avut un parcurs foarte bun în acest sezon, fiind neînvinsă pe teren propriu. De fapt, singura înfrângere suferită în acest tur de campionat a avut loc în etapa a doua în faţa Unirii Dej, la prima deplasare din acest sezon. De atunci, sibienii au reuşit 12 victorii şi 3 egaluri, singurele echipe de la care nu a reuşit să plece decât cu un punct fiind Voinţa Livezile, CS Zlatna şi CSM Sebeş.
Voinţa Sibiu a reuşit şi câteva recorduri. Astfel, timp de cinci etape a reuşit să nu primească niciun gol - din etapa a VII-a până în etapa a XI-a inclusiv. Totodată, au reuşit şi cinci victorii consecutive, între etapele VI şi X.
Interesant este că, la o privire atentă a lotului, se poate observa că foarte mulţi dintre componenţi au făcut parte din echipa FC Sibiu, ultima echipă de pe Cibin care a jucat în Liga a II-a. Astfel, în sezonul 2005-2006, în care a retrogradat din al doilea eşalon, sub culorile sibienilor au evoluat Claudiu Vlad, Mihai Călinescu, Adrian Popa, Rade Neguţ, Raul Purima şi Ionuţ Frăţilă.
Revenind la stastica sezonului, un amănunt interesant este că primii trei marcatori ai echipei sunt nou-veniţi în vară. Golgheterul Suciu, cu 10 goluri, a fost aruncat ca o măsea stricată de către U Cluj. Al doilea mrcator al echipei este Radu Neguţ, cu 6 goluri, el revenind în ţară în această vară după ce a jucat în sezonul trecut pentru Enosis Neon Thoi Lakatamias, din Liga a II-a cipriotă. Cel de-al treilea marcator al echipei este veteranul Marius Foro, cu 4 goluri. La 33 de ani, acesta a preferat să încerce promovarea din Liga a III-a cu Voinţa Sibiu, în loc să continue cu Unirea Alba Iulia în Liga I, acolo unde pierduse postul de titular.
Lista completă a marcatorilor Voinţei este următoarea:
Suciu - 10 goluri
Neguţ - 6 goluri
Foro - 4 goluri
Grădinar, Dâmbean, Ghindaru - câte 2 goluri
Achim-1 gol
Lotul de jucatori
lotul pe care l-a avut la dispoziţie Marius Baciu în acest tur de campionat
Portari:
Marius Zăvoi - 08.02.1986
Iulian Constantin Piţigoi - 08.06.1984
Răzvan Cocîrcă - 15.03.1991
Fundaşi:
Ilie Muşuroia - 07.03.1986
Nicolae Adrian Grigore - 12.03.1975
Răzvan Iacob - 21.09.1992
Vlad Peperigeanu - 20.01.1986
Raul Purima - 10.07.1986
Mihai Călinescu - 03.07.1989
Claudiu Vlad - 02.10.1988
Andrei Ţuculea - 13.03.1992
Teodor Turcuş - 19.07.1987 (plecat la Gloria Arad)
Mijlocaşi:
Marius Foro - 18.12.1976
Alexandru Grădinar - 22.01.1981
Ionuţ Frăţilă - 13.12.1987
Adrian Nicu Popa - 17.06.1979
Mircea Popa - 27.02.1988
Flavius Boroncoi - 05.06.1976
Zoltan Nagy - 09.05.1992
Paul Achim - 09.03.1992
Vasile Ghindaru - 09.05.1978 (plecat în Singapore)
Atacanţi:
Florin Ionel Dâmbean - 17.04.1974
Daniel Iancu - 02.03.1981
Adrian Cîrstean - 01.01.1991
Radu Mircea Neguţ - 03.07.1981
Ciprian Paul Suciu - 22.01.1987
Rareş Şagău - 24.01.1988
Antrenor principal: Marius Achim Baciu
Antrenor secund: Eugen Beza
Antrenor portari: Florin Berta
Maseur: Ovidiu Ţiplea
Preşedinte: Ioan Hămbăşan
Director General: Cornel Stănilă
Director Executiv: Eugen Pârvulescu
Director Sportiv: Vasile Comănean
Voinţa Sibiu nu a pierdut niciun punct pierdut pe teren propriu!

Articole

Vointa Sibiu: Buget de 200.000 de euro pentru Liga 2 (www.sibiul.ro)

CSU Vointa Sibiu are pretentii de echipa mare. Cu un buget minim de 200 mii de euro, echipa asi va face site, jucatorii primesc prime, iar obiectivul principal este promovarea an Liga a doua. `Am vorbit cu un specialist, an doua saptamani o sa apara site-ul, o sa fie foarte modern, ancercam sa cuprindem si imagini si videouri de la meciuri`, a declarat Cornel Stanila de la CSU Vointa. Pretentiile sunt la fel de ridicate si la niveul suporterilor. `Vreau sa creez ceea ce au si cluburile din afara, un club al suporterilor, ai ajut cu sponsorizarile si ai las sa se gospodareasca singuri`, a spus Stanila. La primul meci al Vointei pe Municipal, s-au vandut 450 de bilete si s-au dat 1500 de invitatii. La capitolul abonamente, deocamadata s-au facut 83. Cei care nu si-au facut anca, asi pot achizitiona zilnic abonamente antre orele 10:00 si 12:00. Ele sunt de doua tipuri: cele normale care costa 50 ron, si vip care costa 70 ron. Gratuitate au pensionarii si reperezentantele sexului frumos care au pana an 18 ani, conditia sa intre este sa prezinte cartea de identitate. Tehnicianul echipei sibienie este optimist an privinta evolutiei echipei de fotbal. `Dorinta mea cea mai mare este sa promovam an liga a doua. Este o provocare pentru mine. Eu ami doresc sa promovam, iar daca nu am sa reusesc am sa renunt singur, nu astept sa mi se spuna sa plec` , a declarat Baciu. Pentru meciul cu Unirea Dej de vineri nu va fi apt de joc Flavius Boroncoi din cauza ca este accidentat. Jucatorii vor avea si prime la fiecare meci, ansa deocamdata nu s-a dezvaluit si suma.

Declaratie Marius Baciu (www.stelisti.ro)

"Pentru mine este o provocare, mai ales că de Sibiu mă leagă atâtea amintiri frumoase. Practic, m-am lansat în fotbalul mare din acest oraş, de pe vremea când jucam la FC Inter. Sunt conştient că va fi o muncă grea, dar voi face tot posibilul camunca mea să fie apreciată", a afirmat Baciu.
"Sper să avem şi suporterii de partea noastră. Ambiţia mea este de a promova, poate chiar din primul sezon, pentru a duce fotbalul sibian mai aproape de unde îi e locul", a adaugat tehnicianul de 34 de ani.
Marius Baciu va fi ajutat de Nicolae Grigore,
antrenor secund, şi Florin Berţa, cel care se va ocupa de pregătirea portarilor. O altă noutate este instalarea în funcţia de director sportiv a fostului arbitru Eugen Pîrvulescu.
Baciu a evoluat in Ghencea timp de 5 sezoane, intre 1997-2002, obtinand 3 titluri de campion si 2 Cupe ale Romaniei cu
Steaua.
Hizo la Sibiu! (13.11.09 www.sibianul.ro)
Viorel Hizo a acceptat propunerea fostului stelist Marius Baciu de a i se alatura in conducerea tehnica a echipei Vointa Sibiu, care activeaza in seria a IV-a a Ligii a 3-a.Dupa ce si-a dat demisia din functia de antrenor a Rapidului, desi echipa era in fruntea campionatului, Viorel Hizo a spus: Ma duc la Sibiu. El se referea la faptul ca se intoarce in orasul sau natal, departe de valtoarea fotbalului din Capitala. Ajuns acasa, nu a trecut mult timp pana ce Marius Baciu, acum finantator si antrenor al echipei Vointa Sibiu, l-a abordat, cerandu-i sa-l ajute in problemele tehnice. Cum nea Viorel are microbul in sange, nu a putut refuza sa ajute fotbalul din orasul sau de suflet si a acceptat propunerea fostului jucator al Stelei. Cel mai probabil, el va ocupa functia de director tehnic al echipei, care in acest moment ocupa prima pozitie in seria a IV-a a Ligii a 3-a, cu sanse mari de promovare in liga secunda. Interesant este ca stelistul Baciu este ajutat in finantarea echipei de fratii Cotora, Lucian si Florin, care in trecut au evoluat la Dinamo, dar au revenit in orasul lor natal, Sibiu.

Un comentariu:

  1. Bună ziua. Eu sunt preşedintele unui club de fotbal din Spania. Echipa noastra de fotbal, CDMALLEN au semnat Marius Forum. Suntem incantati sa au semnat acest jucător. Acesta este un astfel de jucător?

    RăspundețiȘtergere